Omtanke som affärsidé

Vi är en familjeägd företagsgrupp som arbetar med vård, omsorg, restaurang och hemservice i Sörmland. Vi kombinerar nytänkande med sunt förnuft. För att lyckas tar vi del av såväl de senaste rönen inom äldrevård som lyssnar till våra kunders önskemål och drömmar. Tillsammans med våra 100 medarbetare arbetar vi med allt för att du som vill prioritera annat framför hemsysslor ska kunna göra det och för att du som blivit äldre inte ska känna dig gammal.

På Invita verkar vi för att alla våra kunder ska få ett så rikt liv som möjligt. Och rikedom tror vi är att få leva det liv man själv vill. För någon kan det vara att komma hem till ett nystädat hus och för en annan att känna doften av hemlagad mat i sitt eget kök.Det kan också vara att gå på konsert eller bara få prata av sig en stund.

Vi förgyller vardagen genom noggrann städning, fönsterputs, klädvård, inköp/shopping, omvårdnad, hjälp med mediciner och annan hemsjukvård liksom annat som får livet att fungera. Du kan också få vällagad och god mat på vår restaurang där du också möts av en trevlig och ombonad miljö. Vi tror på att glädjen måste få utrymme och är övertygade om att det bästa fortfarande kan hända – även om det mesta redan har hänt.

Välkommen till Invita!


Om Invita

Cecilia och Per Ingre grundade hemtjänstföretaget Invita 2007, men tankarna och idéerna bakom verksamheten går längre tillbaka i tiden än så.

"Det hela startade när Pers mamma Britt fick behov av hemtjänst efter att hon drabbats av afasi till följd av en stroke och därefter även av demenssjukdom. Då började vi fundera kring hur man kunde skapa en bättre omsorg för våra äldre. Vi såg att mycket kunde utvecklas och ändras för att Britts vardag skulle bli enklare och fylld med fler glädjeämnen. I den kommunala verksamheten fick vi inte mycket gehör för våra förslag och idéer och vi var ofta frustrerade över att det inte fanns möjlighet att köpa tilläggstjänster.

Gehör fick vi dock bland personalen och då framförallt av Britts kontaktperson Gun som hade ett stort engagemang och som uppmuntrade oss. Tillsammans kunde vi förverkliga att Gun ledsagade Pers mor tvärs genom landet för att närvara på vårt bröllop. Det blev en dag som vi tillsammans kunde minnas.

När det flera år senare beslutades att hemtjänsten i Nyköping även skulle kunna levereras av privata företag fick vi möjlighet att förverkliga alla de tankar och idéer vi pratat om. Vi ville skapa en hemtjänst formad på de äldres villkor. Med oss tog vi vår erfarenhet av att driva serviceföretag och vår kunskap om att arbeta med offentligt finansierad verksamhet, både som anställda inom kommun och som företagare. Vi fick även möjlighet att återigen arbeta med Gun som stannade hos oss som en av våra uppskattade medarbetare fram till sin pensionering.

Under åren har vi fortsatt att arbeta för att förverkliga det våra kunder önskar. Oavsett om det är att gå på bröllop, putsa fönster eller plocka en bukett liljekonvaljer. Idag arbetar vi med allt från måltider och veckostädning till avancerad hemsjukvård.

Vi ger våra kunder möjligheten att bestämma över sin vardag och vi lovar att finnas där och utveckla våra tjänster tillsammans med dem.

/ Cecilia & Per Ingre


Fakta

Invita Omvårdnad AB, Invita Hemservice AB och Invita Restaurang AB ägs och drivs av Cecilia och Per Ingre. Tillsammans har de närmare 40 års erfarenhet av att leda serviceföretag med uppdrag både inom offentlig förvaltning, inom näringslivet och åt privatpersoner. Från 1994 och fram till dess att Invita startade 2007 har Per och Cecilia drivit serviceföretag inom måltidsverksamhet och städservice.

Per Ingre är även grundare och delägare i Seniorum AB som bygger och utvecklar seniorbostäder. För mer information besök seniorum.se

Invita är medlem i Vårdföretagarna och Serviceföretagarna inom medlemsorganisationen Almega och Visita, Svenskt Näringsliv.

Invita har idag verksamhet i Nyköping, Strängnäs, Oxelösund och Trosa kommuner.


Våra värderingar

Inom våra koncept hemtjänst, hemservice och restaurang arbetar vi enligt väl inarbetade rutiner baserade på våra värderingar.
 

  • Alla människor har samma värde
  • Alla människor har rätt att bli respekterade
  • Alla människor skall bemötas med integritet
  • Ärlighet är en förutsättning för alla relationer
  • Empati och kommunikation är grunden för alla relationer

Invitas idélåda

På Invita vill vi ständigt utvecklas och bli bättre. För att lyckas med det behöver vi dina tankar, idéer och åsikter. Kom gärna med idéer om hur vi kan utveckla verksamheten och vad du önskar att vi kunde erbjuda våra kunder!


Alzheimerfonden

Tillsammans med Alzheimerfonden har vi ett unikt samarbete där vi genom olika aktiviteter och event riktar fokus mot demenssjukdomar.

 

Varje år bidrar vi också ekonomiskt till Alzheimerfondens arbete.